dissabte, 30 de juliol de 2011

2a part:


La Ford ja ha dit que se n'anirà d'Almussafes si no té un tren per a dur els cotxes.  Els pareixen moltes 9 persones de mitja diària, en "l'AVE" que han tancat?


 Quan "l'AVE" s'inagure a Lleó, l'aeroport d'aquesta província reduirà a la meitat el seu passatge. Es calcula 30.000 persones a l'any per a l'aeroport i 30.000 més per a l'AVE, més o menys. Sabeu quants milers de persones ens desplacem diàriament en tren a València, a Madrid, a Barcelona? Ens estan insultant a la cara? Ho fan amb els nostres diners, "dinero" o calés. No som iguals davant la llei. No ho som. Ens ho diuen cada dia. El text constitucional que molts no votarem tenia un esperit més tolerant i progressiu que el que estan aplicant. Primers els senyors -fiqueu qui vulgau-, després els empresaris, després Madrid-España i els seus voltants, i el reste a pagar. Els pobles a pagar. En això es basa la unitat d'Espanya-Madrid, no en treballar junts solidàriament per sortir d'aquest forat, sinò a veure qui s'emporta més, coste el que coste. Potser els únics espanyols de veritat són tots aquells que no tenen veu i que mai diràn: "Viva Espanya" ni visca res.


 Us heu preguntat si és rentable l'AVE-TGV? Al món sols hi ha un AVE-TGV rentable, està al Japó. Tots els altres són deficitaris. Tots estan subvencionats, pagats pels pobles, per gent que quasi mai hi va o no anirà. Això sí, són gran negoci per a constructores i elèctriques. A França, que té molts menys quilòmetres d'AVE que el nostre estat -per cert,cada dia més petit-, necessiten menys "subvenció", que no poca, perquè té tres vegades més de passatgers que Espanya-Madrid. La mitjana de passatgers a Guadalajara està entre 16 i 17 persones diàries. Això ho paguem vital i econòmicament nosaltres, "els espanyols". Aneu molt en TGV? I tot, per a que els senyors tinguen alta velocitat i força al canut, i alguns puguen especular i fer desaparéixer els nostres diners, no se sap a quins paradisos fiscals o a quins calaixos, i d'eixa forma, els que es diuen els nostres representants ens comencen a retallar salaris, educació, sanitat i a ficar-nos més impostos. Entre uns i els altres, vitalicis o no, ens estan ofegant.


 Fa 20 anys que els polítics cada vegada cobren més i més diners. Ara en política, per aqueix motiu estan els que volen un bon sou. No tots. NO TOTS Abans, potser, eren els més servicials. Realment un polític no hauria de cobrar res. Hauria de ser un voluntariat de grans professionals, com a la segona guerra mundial als EEUU. Els homes de 0 dòlars. Fa 20 anys erem més productors que especuladors. Però...si una persona especula i li paguen tres o quatre o mil vegades més, pensa: especular és bo. I si tots especularem? Quin desastre. Es clar, la societat pot "soportar" a un grapat d'especuladors, però això no pot ser la norma. Els productors, els productors i no els especuladors són la clau. Els impostos per a la especulació, si us plau.


 "¿I LOS GASTOS DE REPRESENTACIÓN?". Pobres pensions. 


 Paguem impostos tots els dies, cada dia hauríem de viure millor, cada dia més serveis, més cultura, més salut, cada dia paguem impostos, no estem en guerra, no hi ha terratrèmols tots els dies, cada dia paguem impostos, cada dia paguem impostos. Hauríem de viure millor? SENYORS POLÍTICS: CADA DIA PAGUEM IMPOSTOS. GESTIONEU ELS NOSTRES DINERS, ELS NOSTRES, NO ELS VOSTRES. VOLEU FER EL FAVOR DE SER MÉS ÈTICS? SI NO HO FEU, NO ENS REPRESENTEU...CADA DIA PAGUEM IMPOSTOS I ARA MÉS I MÉS IMPOSTOS. QUÈ FEU?


Potser la meseta, que pot exportar cereals i carn, ho puga fer en AVE, així i tot, no serà rentable. Potser l'únic rentable de l'AVE siga fer "Línies Verdes" per a ciclistes i així guanyariem salut mentres paguem el deute dels grans especuladors de l'Estat, que són la nostra vergonya. Potser sense pensions, sense mestres, sense metges... Ara bé, els senyors i els nostres diners, molts fora d'Espanya-Madrid, no seran culpables de res, mai els trobarem a la presó i després dels anys, quan la memòria a nosaltres o als nostres fills ens falle, els agraïrem que ens dónen treball, ens donen pa i poguem donar gràcies al cel per el pa de cada dia, mentres "los hidalgos" viatgen amb TGV o amb DC10, o visquen amb els nostres diners fora de les fronteres de la seva estimada Espanya. 


 L'alta velocitat és com l'aeroport de Ciudad Real o Castelló, és com la biblioteca sense llibres de Vila-Real: pura propaganda i forma ràpida per algunes empreses de fer calés. Estem engayats, germans. Ens han enganyat. Si a algú li interessa, pot comprar un aeroport per un euro. Sí, sí, per un euro. És clar, assumint tot el deute.


 Més de vint milions de persones necessitem un tren. Per a nosaltres no n'hi ha diners. Nosaltres paguem, nosaltres a  produir. Andalusos, catalans, valencians, mallorquins, murcians... hem produït, sempre, i continuem pagant. Tenim dret a poder viure? La resta de l'estat espanyol  ens vol o sols vol els nostres diners? Què vol dir ser espanyols? Què vol dir que tots som iguals davant la llei? Ho som? Prou de demagògia. Els pobles s'ofeguen.


 Sabeu quina subvenció rep l'aeroport de Madrid per a poder funcionar? Dels nostres impostos, més de 100 milions d'euros?, ja que Madrid-España resulta molt car per a aterrar i despegar a moltes empreses. Amb la "subvenció" els és viable, i d'eixa forma, a pesar de la dificultat del petroli, el mantenen com un Hub absurd, ja que qualsevol aeroport a la costa seria més barat.


 Jo no estic en contra d'una capitalitat de l'estat, siga Madrid o Sevilla, Zamora o València, Barcelona o Eivissa. M'és ben igual. El que estic en contra és de mantenir instalacions i institucions a costa de la fam de milers de famílies espanyoles, sols per mantindre l'orgull d'uns quants, que diuen "viva España" i que quan manen la venen a trossos i es queden una part. Potser jo siga més "espanyol" que molts d'ells. Què és més important: la dignitat de la persona, el treball, la pau social, la salut, la cultura, el menjar per a TOTS o les institucions? Són compatibles les institucions amb les coses importants? Són importants les institucions davant la fam? Què ens passa?   Si ho són, endavant. Si no, tots hem de fer un pensament. És més la vida d'un ciutadà, la vida d'un fill nostre, del poble, que mantindre una institució. Segurament per a qualsevol estat és més la seua supervivència institucional que la vida d'un xiquet-al·lot-noi. Això no és políticament correcte dir-ho. Però...més que la vida de la inmensa MAJORIA DEL POBLE?  "Si salvem una vida, salvem tot el poble...". Gran ànima.


 I una última pregunta: Per què a Espanya-Madrid no n'hi ha un tribunal contra la corrupció? Per què no trobem quasi polítics, banquers i grans fortunes a la presó? Hauríem de començar pels grans? I els periodistes? I els notaris? I els jutges? Per què la presó està plena de petits delinqüents? Són ells els que fan les nostres lleis? Qui les fa? I per a qui les fa? Per què no podem fer un referèndum de tot el que volguem a una democràcia? És això la democràcia? Democràcia real ja.


Jo també estic indignat.
Vicenç Salvador Torres Guerola.